Ieder mens kan een periode in zijn leven wat minder in balans zijn, door ziekte of andere kwetsbaarheid, door een ingrijpende gebeurtenis of door omstandigheden in de werksituatie of levensloop. Ieder mens heeft echter ook een gezonde, scheppende kracht in zich. Door gericht beeldend te werken door middel van tekenen, schilderen, boetseren of het maken van collages kan deze gezond makende kracht geactiveerd worden. Mensen kunnen zo hun eigen gezondheid weer ter hand nemen. Ik loop in dit proces graag een stukje met je mee.
Doelen in de therapie kunnen zijn: in beweging komen, tot ontspanning komen, structuur en houvast vinden, je angsten of je depressie overwinnen, het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, ondersteuning van vragen in de levensloop of leren omgaan met lichamelijke klachten.
Beeldende therapie is een doe-en ervaringstherapie. Naast een gesprek wordt er altijd iets gemaakt. Hierbij kan je je gevoelens uiten, of nieuwe ervaringen opdoen. Met een gemaakt werkstuk kan je je problemen letterlijk op een afstand gaan bekijken, wat helpt om soms een andere blik op jezelf te krijgen. We hebben als het ware, met het beeldend werk, een derde gesprekspartner in de ruimte.
Ik gebruik in mijn therapie verschillende methodes, net wat nodig is. Zo werken we met beeldend materiaal, maar als het nodig is doen we mindfulness oefeningen, of gebruik ik technieken uit de lichaamsgerichte kunstzinnige therapie waarbij beeldend-en lichaamsgericht werken elkaar kunnen versterken.